Glazen

Op deze bladzijde vindt u de volgende informatie over de glazen:
- De verschillende kleuren glas, de eigenschappen en voordelen van elke kleur
- Het materiaal van de glazen, de eigenschappen en voordelen daarvan

Algemeen: alle Cocoons glazen zijn 100% UV400 werend en polariserend. Ultraviolet licht met een golflengte van minder dan 400 nanometer is schadelijk: het kan zonnebrand, huidkanker en een hele rits vervelende oogafwijkingen veroorzaken. Alle Cocoons producten blokkeren alle UV-straling onder deze 400 nanometer en bieden dus optimale bescherming. Bovendien zijn alle Cocoons brillen polariserend, hetgeen o.a. inhoudt dat verblindende schittering wordt uitgefilterd, wat veel rust geeft aan uw ogen.

Hieronder informatie over de verschillende kleuren glas:

 

amberglas

Amber:
Amber zorgt voor een verhoogd contrast. Amber blokkeert licht uit het blauwe spectrum, dat een vervlakking in de waarneming van objecten veroorzaakt bij wisselende lichtomstandigheden. Hierdoor biedt amber meer contrast en een betere diepteperceptie. Dit maakt amber tot de beste keus op en aan het water, zowel recreatief als professioneel: watersport, hengelsport, scheepvaart etc. Polaré Amber heeft een LT van 14%, dus 86% van het licht wordt tegengehouden.

ML-black-amber-front-C422A

Fotochroom Amber:
Amber is (alleen in de serie overzetbrillen) ook verkrijgbaar als fotochroom glas, donkerder kleurend bij meer lichtinval. Dat is vooral handig buitenshuis, het donkerder kleuren gebeurt namelijk door UV licht en dit wordt door gewoon glas al enigszins gedempt. In de auto werkt de verkleuring dus minder goed dan buiten. De LT is variabel, afhankelijk van het licht van 30 tot 10% LT

greenmirrorglas

Green mirror:
De groene spiegel coating over amber glazen is alleen leverbaar bij de serie overzetbrillen. Uw eigen bril is dan niet meer zichtbaar en er wordt nog net iets meer licht gefilterd. In de tropen of op wintersport maakt dit net iets uit. En het staat natuurlijk wel stoer.

Zit u veel op of aan het water dan heeft u het meest plezier van een bril met amber glazen. (Eventueel met een groene spiegel coating, of meekleurend (fotochroom) voor extra comfort.)

 

grijsglas

Grijs:
Grijs is een uitstekende keus voor algemeen gebruik. De kleurweergave is neutraal en daarom worden grijze glazen zeer vaak toegepast. Grijs mist echter enkele specifieke voordelen van de andere tinten. Polaré grijze glazen hebben een lichttransmissie (LT) van 15%. Dit betekent dat deze glaskleur 85% van het zonlicht tegenhoudt.

M-Slim Line Frame Front

Fotochroom grijs:
In de serie overzetbrillen is grijs is ook verkrijgbaar als fotochroom glas. Dit kleurt donkerder naarmate er meer licht is, zeer comfortabel en handig. De LT is variabel, afhankelijk van het licht, van 32 tot 12% LT.

bluemirrorglas

Blue Mirror:
Alleen leverbaar in de serie overzetters. De blauwe coating over grijs glas is een favoriete kleur van veel outdoor liefhebbers en diepzee vissers. De blauwe spiegelende coating houdt nog net wat meer schittering tegen in het hinderlijke blauwe spectrum. Een bijkomend effect is dat uw eigen bril onder het blauwe spiegelglas niet of nauwelijks meer te zien is.

Wanneer u geen van de specifieke voordelen van een van de andere glaskleuren nodig heeft, of u vindt exacte kleurweergave belangrijk, of kleur vertekening hinderlijk, dan kunt u het beste kiezen voor grijze glazen. (Eventueel met een blauwe spiegel coating voor een extra coole look, of fotochroom (meekleurend) voor extra comfort.)

 

copperglas

Copper:
Copper is een erg warme kleur. Deze tint vertekent kleuren iets minder dan amber, maar heeft toch ook een zeer goede contrast verhogende werking. Copper is ook een populaire tint voor aan het water en is iets lichter dan amber. Copper benadrukt oranje en rode tinten die gevaar aanduiden en is mede daarom de beste keus als bril voor gebruik in het verkeer. Polaré Copper heeft een LT van 16% en blokkeert dus 84% van het zonlicht.

Kiest u de bril voornamelijk voor autorijden (of fietsen, of ander gebruik in het verkeer) dan is copper de beste keus voor u. Ook sportvissers kiezen vaak voor deze kleur, omdat hun dobber, die meestal oranje of rood is, hierdoor beter opvalt.

 

geelglas

Cocoongeel

Geel:
Pas op: de gele Polaré tint is niet geschikt als zonnebril. Geel is een unieke tint die zeer effectief is in slechte lichtomstandigheden, maar vaak te intens in gewoon of helder daglicht. De gele tint komt optimaal tot zijn recht in situaties waarin het lichtniveau erg laag is, zoals bij zware bewolking, schemering en mist. Het unieke ‘oplichtende’ effect van de lens geeft een sterk verhoogd contrast wat een uitkomst is bij slechte zichtomstandigheden. Geel is daarom vooral ideaal als tweede bril, juist voor situaties als hierboven geschetst. Polaré Geel heeft een LT van 27%, en is de helderste van alle Cocoons polariserende zonnebrillen. Er wordt dus nog steeds 73% hinderlijk verblindend licht geblokkeerd.

Heeft u behoefte aan een extra bril voor slechte lichtomstandigheden zoals zware bewolking, schemer en mist, dan is geel hiervoor de juiste keus. U kunt met een gele bril tot wel een uur langer genieten van optimaal zicht in de schemering. Een gele bril maakt van een donkere, sombere dag weer een frisse zonnige dag! De gele bril is ook zeer geschikt als nachtbril in de auto.

Deze grafiek toont een vergelijking van de licht doorlatende eigenschappen per golflengte van de verschillende tinten Polaré glazen. Alles beneden de 400 nm wordt geblokkeerd en elke kleur glas heeft zijn eigen specifieke filtering.

grafiekuvweb

Informatie over het materiaal:

Omdat de glazen in de Cocoons producten gebruikt worden over uw eigen brillenglazen heen, is het van belang dat de helderheid optimaal is en de vertekening minimaal. Daarom moeten deze glazen voldoen aan veel strengere normen dan er aan gewone zonnebrillen worden gesteld. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van de hoogwaardige Polaré glazen, met vele voordelen boven standaard zonnebril glazen. Polaré TAC glazen worden toegepast in alle Cocoons overzetproducten: de Overzetzonnebrillen, Clip-ons en Flip-ups.

Eigenschappen van Polaré TAC glazen:

Om de eigenschappen van de Polaré glazen te vergelijken met andere glazen zijn door een onafhankelijk instituut (ICS Laboratories in de VS) diverse tests gedaan. Uit deze wetenschappelijke tests, met onafhankelijke metingen en productvergelijkingen, kwamen de volgende eigenschappen van de Cocoons Polaré glazen naar voren:

- Sterkte: Polaré TAC glazen zijn 2 x zo sterk dan de meest gebruikte glazen van concurrerende merken (CAB glazen), terwijl ze slechts 25% dikker zijn.

- Krasbestendigheid: Polaré TAC glazen zijn een stuk harder en gladder en daarmee 2,3 x zo krasresistent dan de glazen van andere merken.

- Optische kwaliteit: de Polaré glazen zijn ruim 25% helderder dan de glazen van andere merken, en bieden de laagst mogelijke optische vertekening, ruim onder de meest stringente E.N. norm van 0,09 dioptrie.

- Materiaalstabiliteit: Polaré TAC glazen zijn stabiel, nemen geen vocht op en vertonen zelfs na jaren geen krimp. Glazen van andere merken doen dit vaak wel waardoor de glazen los in het montuur kunnen gaan zitten en er zelfs uit kunnen vallen.

- Kwaliteitsindruk: Het is niet verwonderlijk dat hierdoor de Polaré glazen een veel betere algemene indruk van kwaliteit maken op de gebruiker dan andere glazen. Zowel bij de eerste indruk als op de lange termijn (krasbestendigheid) verkiezen alle gebruikers de superieure Polaré glazen boven de CAB glazen die in andere overzet zonnebrillen worden gebruikt.